Tužna priča četverogodišnje Sirijke Meram

Četvorogodišnja Sirijka Meram teško je ranjena i ostala je paralizovana u bombaškom napadu sirijske vojske u gradu Hami. Meram je jedna od žrtava granate koju su ispalile snage sirijskog režima, koji svakodnevno ubija nevine civile širom te zemlje.

Nakon liječenja u Siriji, Meram je prebačena u Tursku, u grad Reyhanli, gdje je bila podvrgnuta operaciji, nakon koje se osjeća puno bolje.

Majka ove djevojčice, u izjavi za agenciju Anadolija, je ispričala da je u napadima sirijske vojske na Hamu izgubila veliki broj najbližih članova porodice, dok je njena kćerka Meram zadobila teške povrede u eksploziji granate.

“Kako bi moja kćerka ponovo mogla šetati i igrati se sa ostalom djecom, potrebna joj je još jedna operacija. Ali, žalosno je da se u Siriji nalaze mnoga djeca koja su u još težoj situaciji. Zato molim ljude dobre volje da omoguće pomoć i toj djeci”, istakla je uplakana majka.

U razgovoru sa ekipom agencije Anadolija, Meramina majka se zapitala zašto je baš njena kćerka žrtva napada, jer ona nikome nikada nije učinila zlo.

“Šta je moja kćerka kriva? Još ne zna ni šta je život, a čitav život će joj možda ovako proći? Da bi mogla ići u inostranstvo, potrebno je da ima pasoš, ali nam je sve ostalo u Siriji. Zato svaki dan upućujem dove da Bog kazni Bashara al-Assada za sve ono što nam je uradio”, rekla je ova Sirijka.

Pohvalila je ulogu Turske u rješavanju sukoba u Siriji i za pružanje svesrdne pomoći sirijskom narodu koji traži utočište u Turskoj.

“Turska vlada nam mnogo pomaže. Mnogo ljudi u Siriji su do sada ubijeni i ranjeni. Ali nam je turski narod mnogo pomogao, a sada pomažu i mojoj Meram da se oporavi”, kazala je na kraju razgovora uplakana majka.

(VisokoIN/Anadolija)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar