TV Pink: Blokirani računi, radnici bez plata, dug 150 miliona eura

Kako prenosi slovenački portal zurnal24.si uposlenici slovenačkog Pinka već tri mjeseca nisu primili plate. Suvlasnik Pink Slovenija Sebastjan Vežnaver izjavio je da će uposlenici slovenačkog Pinka dobiti plate danas ili u ponedjeljak.

Vežnaver je za ovaj slovenački portal potvrdio da 40 uposlenika Pink Si nisu primili platu od septembra ove godine. “Istina je da uposlenici nisu primili plate u posljednja tri mjeseca. One će im biti isplaćene danas ili u ponedjeljak. Jedan od poslovnih partnera iskoristio je trenutak kada se situacija na televiziji popravljala i kada su se stvari počele poboljšavati te uzeo sredstva koja su bila namijenjena za plate. Nažalost to se dogodilo u pogrešno vrijeme”, izjavio je Vežnaver.

Pink je bez novca i u Srbiji i našoj zemlji. Prema saznanjima zurnal24.si računi Pink International Company d.o.o. u Srbiji i BiH su blokirani. U Srbiji račun TV Pink je blokiran više od mjesec dana, a ukupni dug kompanije navodno iznosi oko 150 miliona eura.

Vežnaver je također potvrdio da je suvlasnik TV Pink Si u iznosu od 50%. Međutim, shodno podacima Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidencije i srodne usluge – AJPES, 100%-totni vlasnik TV Pink Si je Željko Mitrović.

(VisokoIN/Teve)

Vezani članci

Sarajevski alternativni bend Činčila u AG Clubu 30. oktobra za ‘Halloween night’

Visokoin.com

I Zdravko Čolić stari, dugo ga nema u javnosti: Pogledajte kako sada izgleda…

Visokoin.com

Legendarni Čombe iz serije “Lud, zbunjen normalan” postao otac

VISOKOIN.COM

Prva fotografija trudne Maye Berović: Pjevačica na sebi ostavila samo grudnjak…

Visokoin.com

Prije 14 godina napustio nas je mladi makedonski pjevač Toše Proeski

VISOKOIN.COM

Pomama za ‘Dodikovom televizijom’: Voditeljice i novinarke FTV-a, O Kanala, N1, Nove BH i OBN-a masovno prelaze na TV Una

Visokoin.com