TV voditelj Bujanec uhapšen zbog preprodaje kokaina

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon što je u subotu priveden i novčano kažnjen zbog posjedovanja grama kokaina, policija je danas ponovno uhapsila televizijskog voditelja Velimira Bujaneca – ovoga puta zbog sumnje da je preprodavao drogu. U očekivanju da ga policija pozove na pretres Bujanecevog stana, advokat Zvonimir Hodak agenciji Hina je rekao da njegov klijent tvrdi da” nikada u životu to nije radio”, kao i da u stanu “nema nikakve droge”.

Precizirao je da je policija na vrata njegovog klijenta “pokucala” jutros oko sedam časova, nakon čega je Bujanac odveden u sjedište Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala na Oranicama.

“Očekujemo pretres stana, a onda ćemo vidjeti hoće li biti pušten, odveden na dalje ispitivanje u tužilaštvo ili predat pritvorskom nadzorniku”, naveo je Hodak.

Dodao je da Bujanec prije subotnjeg hapšenja nikada nije imao nikakve veze s drogom, zbog čega je i kažnjen relativno niskom novčanom kaznom od 1.700 kuna.

Iako u policiji ne žele da otkriju o čemu je riječ, neslužbeno se saznaje da je Bujanecevo privođenje dio opsežnije policijske akcije.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti