Twitter / Dragan Bursać ponovo porazio Milorada Dodika nakon nastupa u Beogradu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je u obraćanju na samitu Pokreta nesvrstanih u Beogradu na obnavljanje ukupnog međunarodnog povjerenja, te ukazao na probeme sa kojima se suočava BiH, koja se po njemu “nalazi pod protektoratom pojedinih zapadnih država, čije je miješanje dovelo do njenog raspada, nepovjerenja i želje za samoopredjeljenjem”.

Dodik je u Beogradu iznio niz sramotnih rečenica, napadajući na sav glas Sjedinjene Američke Države i tvrdeći da je BiH pred raspadom.

Obraćajući se na skupu, Dodik je rekao da je Bosna i Hercegovina zemlja pod protektoratom SAD-a, dijela europskih zemalja, Japana i Kanade, udruženih u namjeri da njihova rješenja nametnu ljudima u BiH.

“Nerazumijavanje i uplitanje ovih međunarodnih aktera i to mahom razvijenih zapadnoevorpskih i svjetskih sila u unutrašnje prilike u BiH i regionu, dupli standardi koji su primjenjivani kako ‘90-ih, tako i danas, doveli su ovu našu zemlju do ruba raspada”, naglasio je Dodik.

Govor Dodika u Beogradu najbolje je opisao Dragan Bursać, poznati novinar i kolumnista iz Banje Luke.

Bursać je na Twitteru ponovo porazio Dodika.

“Dodik u medijima: U Beogradu ću nastupati u ime Srpske i Srba”, napisao je u tweetu Dodik, i priložio fotografiju na kojoj se vidi da je Dodik u Beogradu nastupio kao član Predsjedništva BiH te je Dragan podvukao “Dodik u realnost”.

Vezani članci

Masovno odlaze ljekari: “Plate i uslovi su loši, mladi nemaju motiva”

VISOKOIN.COM

IN MEMORIAM: Ermin Korjenić Germa (1960-2021)

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

HALILOVIĆ: Penzioneri žele 2022. dočekati s uvećanim penzijama

Visokoin.com

Ubica i žrtva strpani su u isti koš – na istu majicu

Visokoin.com

Građani dižu glas: Zaustavite nezakonit rad kamenoloma i krečnjare u Kreševu

Visokoin.com