U 705 inspekcijskih nadzora izdata 454 naloga u iznosu 706.112 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U okviru prvog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH u 2018. godini, federalni inspektori su, od 26. marta do 6. aprila, izvršili 705 inspekcijskih nadzora i 13 kontrolnih nadzora i izdali 454 prekršajna naloga u ukupnom iznosu 706.112 KM.

Naplaćen je iznos od ukupno 18.899 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak te je izrečeno 156 upravnih mjera, od kojih se 35 odnosi na mjere privremene zabrane rada.

Također, od 218 kontroliranih privrednih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sistemima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, a 22 subjekta nadzora nisu izdavala fiskalne račune za prodane robe i izvršene usluge, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.