U aprilu kraj serije Dr. House

Nakon osam godina i 175 epizoda popularna serija o neobičnom doktoru Gregoryju Houseu, kojeg je utjelovio britanski glumac Hugh Laurie, završava s emitiranjem u SAD u aprilu ove godine.

Producenti su potvrdili kako nakon osam sezona prekidaju snimanje i više neće biti novih nastavaka.

“Nakon dugog razmišljanja donijeli smo odluku kako će osma sezona biti i posljednja. Odluka o prekidu ove serije je bila bolna, no House je uvijek bio zagonetno biće i možda je bolje da nestane prije nego što muzika prestane svirati,” objavili su izvršni producenti David Shore, Katie Jacobs i Laurie.

Hugh Laurie često je tokom snimanja isticao kako bi volio da serija što prije završi jer mu nedostaje porodica koja živi u Velikoj Britaniji. Laurie, poznat i po ulozi u Crnoj Guji, se radi ove uloge morao iz Londona gdje mu živi porodica, preseliti u LA.

Serija Dr. House je prvi put emitirana 16. novembra 2004. godine i ubrzo je postala jedna od najpopularnijih TV serija u SAD. Emitirana je u ukupno 66 zemalja svijeta. Tokom sezone 2007/08., Dr. House je bila najgledanija serija u SAD-u, te treća najgledanija emisija uopće iza Američkog Idola i Plesa sa zvijezdama. Serija je četiri puta nominirana za Emmy za najbolju dramu, no niti jednom ga nije dobila, no Laurie je 2006. i 2007. dobio Zlatni Gglobus, te Nagradu ceha filmskih glumaca 2007. za najbolju glavnu mušku ulogu.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Sarajevski alternativni bend Činčila u AG Clubu 30. oktobra za ‘Halloween night’

Visokoin.com

I Zdravko Čolić stari, dugo ga nema u javnosti: Pogledajte kako sada izgleda…

Visokoin.com

Legendarni Čombe iz serije “Lud, zbunjen normalan” postao otac

VISOKOIN.COM

Prva fotografija trudne Maye Berović: Pjevačica na sebi ostavila samo grudnjak…

Visokoin.com

Prije 14 godina napustio nas je mladi makedonski pjevač Toše Proeski

VISOKOIN.COM

Pomama za ‘Dodikovom televizijom’: Voditeljice i novinarke FTV-a, O Kanala, N1, Nove BH i OBN-a masovno prelaze na TV Una

Visokoin.com