U aprilu u FBiH prosječna neto plaća 847 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Federaciji BiH prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za april 2017. godine iznosila je 847 KM i nominalno je niža za 2,3 posto, a realno za 2,6 posto, u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za april 2017. godine nominalno je viša za 2,6 posto, a realno za 0,2 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za april 2017. godine u Federaciji BiH iznosila 1.297 KM i nominalno je niža za 2,3 posto, a realno za 2,6 posto, u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za april 2017. godine nominalno je viša za 2,3 posto, a realno za 0,5 posto.

U aprilu 2017. godine ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH iznosio je 464.531, što predstavlja povećanje broja zaposlenih za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na godišnji prosjek broja zaposlenih u 2016. godini došlo je do povećanja broja zaposlenih za 1,4 posto, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.