U autu bh. registracija splitska policija pronašla 26 kilograma marihuane

Više od 26 kilograma opojne droge marihuane, vrijedne više od 300 hiljada KM, pronašla je splitska policija u osobnom vozilu “toyota”, bh. registarskih oznaka, na izlazu s autoceste “A1” u Dugopolju, a dva strana državljana uhapšena, saopćeno je poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Droga je pronađena jučer, a uhapšeni su državljanin Bosne i Hercegovine, 30-godišnji muškarac sa šireg područja Banje Luke, te državljanin Srbije, 49-godišnji Beograđanin koji se i dalje nalaze na kriminalističkom istraživanju u policiji.

Akciju hvatanja dvojice dilera proveli su splitski policajci Odjela kriminaliteta droga u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako je navedeno, splitski inspektori za droge i njihove kolege iz Postaje granične policije Trilj su jučer na području Dugopolja u terencu “toyota”, bh. registarskih oznaka, zatekli dvojicu muškaraca, a prilikom pregleda vozila policijski pas je otkrio drogu. Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozilo i tom prilikom je pronađeno 26 paketa s marihuanom, ukupne težine 26 kilograma i 850 grama.

Policija osnovano sumnjiči dvojicu muškaraca da su u posebno napravljenom dijelu vozila prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz Srbije u Republiku Hrvatsku, a imali su namjeru dalje je prodati na području Splitsko-dalmatinske županije

Policija provodi daljnju istragu kako bi utvrdila kome je marihuana trebala biti isporučena.

(VisokoIN/Onasa)