U BiH jutros sunčano, temperatura do 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Mrkonjić Grad 23, Ivan-sedlo 20, Bugojno 9, Jajce 8, Livno 6, Bosanski Novi 5, Sanski Most 2, Bihać i Bjelašnica 1.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Bugojno, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 14, Livno 16, Bijeljina, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 17, Bihać, Prijedor, Tuzla i Zvornik 18, Banja Luka, Doboj i Gradačac 19, Brčko, Grude i Široki Brijeg 20, Trebinje 21, Mostar i Stolac 22 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će, prijepodne, preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu BiH sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.