U Bihaću snijeg 85 cm, na čišćenju snijega angažirani pripadnici OSBiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Svi magistralni i regionalni putevi na području Unsko-sanskog kantona su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja, ali otežano i usporeno zbog snijega i leda na kolovozu.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, upozorava se na mogućnost odrona i snježnih lavina.

U gradu Bihaću visina snijega, izmjerena u 7.00 sati, iznosi 85 centimetara. Snježne padavine su slabijeg intenziteta. Radnici JKP “Komrad” Bihać, u saradnji sa 50 pripadnika Oružanih snaga BiH, već treći dan rade na rasčišćavanju i uklanjanju snijega sa ulica i trotoara. Također vrše i uklanjanje snijega ispred školskih i zdravstvenih ustanova.

Zbog težine snijega na području grada Bihaća, prijavljeno je urušavanje krovne konstrukcije na jednom stambenom i jednom pomoćnom objektu. Povrijeđenih osoba nije bilo.

U Cazinu visina snijega iznosi oko 85 centimetara, a snježne padavine su slabijeg intenziteta. Radnici Javnog komunalnog preduzeća vrše čišćenje ulica i trotoara.

Zbog težine snijega došlo je do urušavanja krovne konstrukcije na jednom stambenom objektu, a povrijeđenih nije bilo, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.