U Bihaću visina snijega 82 centimetra

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Grad Bihać su u proteklih nekoliko dana zadesile velike sniježne padavine. Visina snježnog pokrivača prema zvaničnim informacijama je iznosila 82 cm, dok je od početka mjeseca februara od danas na području Bihaća napadalo 177 cm snijega.

Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo danonoćno su na terenu. Svi putni pravci su prohodni i nema prekida u isporuci vode, električne energije i odvoza smeća, osim ulicama u koje kamioni za odvoz smeća ne mogu ući.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić je uputio i zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za angažman pripadnika Oružanih snaga BiH iz kasarne Adil Bešić koji će u koordinaciji sa gradskim službama vršiti čišćenje pješačkih prilaza školskim i zdravstvenim ustanovama, kao i trotoara u središnjem dijelu grada.

Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijskih poslove Grada Bihaća podsjeća sva pravna i fizička lica i upravitelje zgrada na obavezu uklanjanja snijega i leda na prilazima individualnim i kolektivnim stambenim i poslovnim objektima, te na obavezu uklanjanja snijega i leda sa krovova objekata i prostora ispred njihovih objekata.

Također, građani se mole da u što manjoj mogućoj mjeri koriste vlastite automobile kako bi na taj način rasteretili unutargradski saobraćaj.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.