U čemu je tajna duge i sretne veze?

Kada veza postane jednosmjerna ulica, ona će prije ili kasnije završiti u slijepoj ulici. Međutim, dugoročna i sretna veza nije nemoguća misija, a tajna se krije u razgovoru, oprostu i promišljenosti, savjetuje Jeff Cannon, stručnjak za meditaciju.

Cijeli taj proces počinje vašim unutarnjim razgovorom sa samim sobom. Budite svjesni toga i otkrit ćete kako je jednostavno njegovati odnos u smjeru u kojem želite’, kaže Jeff Cannon, stručnjak za meditaciju, za Huffington Post.

U jednom trenutku, gotovo svi su skloni prenijeti frustracije iz života na svog partnera. No nemojte se oko toga pretjerano uzbuđivati, savjetuje Cannon, jer to je sasvim prirodno. Naime, kada sebi žele dati oduška ljudi se obično okrenu onima koji su im najbliži i u koje imaju povjerenja. Međutim, u toj situaciji nastaje problem jer vaš partner ne zna kada vam treba malo oduška i kada se trebate ‘ispuhati’ te vaše ‘ispade’ doživljava vrlo osobno.

To ne znači da ne smijete dati oduška, već samo morate biti svjesni da to radite, kaže Cannon i navodi kako na taj način možete i reći partneru kada to radite. ‘Kada ste svjesni osobe pokraj sebe lakše joj je pomoći da shvati ‘zašto’, tako da se ne bi zapitivali jesu li oni krivi i jeste li ljuti na njih’, kaže stručnjak za meditaciju.

(VisokoIN)