U Han Pijesku snježni pokrivač 48 centimetara, na Bjelašnici 22

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jutros je visina snježnog pokrivača u Han Pijesku iznosila 48 centimetara, na Bjelašnici 22, na Sokocu 19, Sarajevu i Tuzli šest, Višegradu četiri, a Zvorniku tri centimetra, pokazuju podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za više područja u Bosni i Hercegovini. Tako je zbog niskih temperatura zraka upozorenje izdato za područje Foče, Mostara, Trebinja, Višegrada, Livna, Sarajeva i Tuzle. Upozorenje i zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Mostara, Trebinja i Livna.

Jutros je u Bosni oblačno. U većem dijelu Bosne pada slab snijeg, a u Hercegovini je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su na Bjelašnici minus 14, Ivan Sedlu minus šest, Sokocu minus pet, Grudama, Livnu i Sarajevu minus tri, Bugojnu i Širokom Brijegu minus dva, Tuzli minus jedan, Bijeljini, Doboju, Gradačcu i Zvorniku nula, Bihaću, Sanskom Mostu i Trebinju jedan, Banjoj Luci i Mostaru dva, a Neumu pet stepeni.

Danas u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini većinom pretežno vedro. Oblačno jedino na sjeveru Hercegovine gdje može padati slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri I tri, na jugu zemlje do osam stepeni.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom i najviša dnevna temperatura zraka minus dva.TOP VIJESTI

Više vijesti