U Kiseljaku počela izgradnja Centra za edukaciju i rehabilitaciju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Počeli su radovi na preuređenju bivšeg hotela ”Turist”, koji će nakon rekonstrukcije biti pretvoren u Centar za edukaciju i rehabilitaciju.

Općina Kiseljak krenula je u izgradnju edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Kiseljaku. Izgradnja ovakvog jednog centra od velikog je značaja kako za općinu Kiseljak i Lepeničku dolinu tako i za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

Cilj centra je rekonstrukcija i opremanje objekta za potrebe Službe za socijalni rad kao i iznalaženje trajnog rješenja za djecu sa posebnim potrebama, koji se već dugo bore s nedostatkom adekvatnog prostora, te će ovaj problem biti riješen rekonstrukcijom zgrade bivšeg hotela Turist.

Procijenjeni radovi rekonstrukcije zgrade iznose 200.000,00 KM.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.