U minskom polju u blizini Hadžića pronađeno još 30 hladnokrvno ubijenih pasa

Na lokalitetu Crvene stijene kod Hadžića članovi Udruženja Av Mau, zajedno sa jednom policijskom patrolom iz PU Hadžići pronašli su još 30 ubijenih pasa.

Saznajemo da su psi pokupljeni iz centra Hadžića odvedeni u šumu, hladnokrvno ubijeni, a potom s namjerom bačeni na lokalitet Crvene stijene, jer se na tom području nalazi minsko polje. Ovo je u samo nekoliko dana još jedan monstruozan primjer brutalnosti nad psima lutalicama koji se desio u Hadzićima.

Podsjetimo, dan ranije je na istom lokalitetu pronađeno 14 ustrijeljenih pasa, što je uslikao jedan lovac koji je iz straha za svoju sigurnost želio ostati anoniman. On je i otkrio da su za sve navodno krivi članovi Lovačkog udruzenja Bjelasnica Hadzici, koji su navodno još ranije najavili odstrijel pasa, koji po njihovim pričama uništavaju divljač, tačnije srne.

Da li je moguće da kučići mogu napasti srne, kako je moguće da neko kaze za sebe da voli zivotinje i da se brine o njima, a onda ih hladnokrvno ustrijeli metkom posred glave?

Niko sa imalo razuma i ljudskosti u sebi to ne moze uraditi. Svaka druga riječ je suvišna, a slike govore same za sebe. “Na ovome se nećemo zaustaviti, trazit ćemo da se krivci pronađu i kazne. Ovo nema ni u jednoj normalnoj državi da se psi lutalice ubijaju. Ono što nas je sve dodatno pogodilo jeste to što na mjestu događaja službenici kafilerije nisu željeli sići po ubijene psiće i pokupiti ih, nego su članovi Udruženja Av, mau silazili u minirani dio da bi fotografisali ovu strahotu”, rekli su u Udruženju.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5713216672908899233]

(VisokoIN)