U mjestu Grajani kod Visokog: Haris Bašić poginuo prilikom prevrtanja bagera

Haris Bašić (31) iz Breze u petak je, upravljajući bagerom, poginuo u mjestu Grajani kod Visokog. Policija je obavila uviđaj na licu mjesta, a u rasvjetljavanju ovog nesretnog slučaja angažirani su i građevinski stručnjaci.

Bio sam

– Konstatirano je da se nastradali jedini nalazio u radnoj mašini koja se prevrnula te je zadobio povrede od kojih je preminuo. Više informacija u ovom trenutku nemamo – kazala nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

U firmi “Murai Komerc” iz Vogošće, gdje je Bašić bio zaposlen, nisu upoznati s detaljima slučaja.
U strašnom šoku zbog tragedije koja ih je zadesila Harisovi roditelji, otac Remzija i majka Latifa, nisu bili u stanju govoriti za naš list. Ispred porodične kuće okupili su se jučer komšije, rodbina i poznanici koji su došli izraziti saučešće članovima porodice.

Kako saznajemo, nastradali Bašić bio je veoma cijenjen u društvu i pozitivno je utjecao na svoju okolinu. Tugu zbog gubitka bliske osobe na Harisovom Facebook profilu izrazili su i brojni prijatelji i sugrađani. Elmin Fatić svom velikom prijatelju posvetio je pjesmu “Nema više druga mog”.

Danas dženaza

– Haris je bio veliki čovjek, teško mi je sad govoriti. Njegov prerani odlazak prevelika je tragedija, nepravda i gubitak za sve koji su ga poznavali – kazao nam je jedan od prijatelja.
Dan prije nego što će tragično nastradati Bašić je dolazio u prostorije brezanske tvornice “Bretex” pružiti podršku obespravljenim radnicima, među kojima je bio i njegov otac Remzija. Dženaza Harisu Bašiću obavit će se danas u haremu mezarja u Gornjoj Brezi.

(VisokoIN.com/Avaz)