U Općini Visoko na jedan dan uposleno pet učenika

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Općina Visoko je danas na jedan dan uposlila pet srednjoškolaca, u okviru projekta “Volontiraj-Kreditiraj” koji realizuje Udruženje Infohouse u BiH. Učenici iz Gimnazije “Visoko” i MSŠ “Hazim Šabanović” raspoređeni su po općinskim službama gdje su se upoznali s radom općinske administracije. Srednjoškolce-uposlenike primila je načelnica Amra Babić i razgovarala s njima o njihovim planovima za budućnost.

Cilj ovog projekta je da učenici na jedan dan nastavu zamjene danom rada u institucijama i firmama, stvore vlastitu predodžbu o radu, te uspostave kontakt s potencijalnim poslodavcima.

ucenici_posao_opcina_visoko1

“Volontiraj-kreditiraj” je projekat koji je posvećen srednjoškolcima sa prostora cijele BiH, a implementira ga Udruženje “Infohouse” i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. Ovo je osmi put da se na području općine Visoko realizira projekat “Volontiraj-kreditiraj”.

ucenici_posao_opcina_visoko2

Ove godine, kao i prošle, ukupno 25 učenika je imalo priliku da se okuša na nekom radnom mjestu u javnim institucijama i preduzećima na području općine Visoko.

U Općini Visoko na jedan dan zaposleni su visočki srednjoškolci Belma Nahić, Melisa Purić, Nermana Suša, Emir Tatar i Amir Jolić.

Više vijesti