U saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginuo muškarac iz BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Državljanin Bosne i Hercegovine (28), s privremenim boravkom u Hrvatskoj preminuo je jutros u 3.10 sati u pulskoj Općoj bolnici uslijed teških povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodiila u Mutilskoj ulici.

Saobraćajna nesreća se dogodila kada je mladić upravljajući teretnim vozilom KIA pulskih oznaka Mutilskom ulicom te je zbog gubljenja nadzora nad upravljačem prešao na lijevu traku za vozila iz suprotnog smjera i udario u viši rubnjak, a potom prednjim dijelom vozila u stablo. Nakon udarca u stablo vozilo se odbilo i zarotiralo i zadnjim djelom je udarilo u zid kuće.

Vozač je ostao priklješten u vozilu te su ga izvlačili pulski vatrogasci, a potom je hitno prebačen u pulsku Opću bolnicu sa izrazito teškim tjelesnim povredama opasnim po život.

Međutim, iz bolnice su policiju saopštili da je u 3.10 mladić preminuo. Nije poznato zašto je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, ali budući da je u vrijeme nesreće padala kiša, postoji mogućnosti da je nesreći kumovala mokra cesta.

Više vijesti