U Sarajevu otkrivene dvije laboratorije za proizvodnju ‘skunka’

Postupajući po usmenim naredbama kantonalnog Suda i Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su izvršili pretres privatnog stambenog objekta (kuće) u naselju Ahatovići, općina Novi Grad Sarajevo i tom prilikom su pronašli dvije laboratorije za prozivodnju opojne droge ‘skunk’.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je oko 230 stabljika opojne droge ‘skunk’, veći broj folija sa zemljom sa kojih je skinuta navedena opojna droga i veća količina narkotičkog sredstva pripremljena za dalju distribuciju.

Pored navedenog, pronađene su i privremeno izuzete kompletne elektroinstalacije sa razvodnim pločama, prigušnicama, žaruljama za rast i cvat opojne droge, kao i hemikalije potrebne za uzgoj, te precizna digitalna vaga, pribor za pakovanje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

U okviru navedenih aktivnosti, za sada, slobode su lišene dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati nadležnom Tužilaštvu na dalji postupak.

Dalje aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, o čemu će javnost biti naknadno informisana, saopšteno je iz SIPA-e.

(VisokoIN)