U Sarajevu promovirana knjiga Aleksandra Stankovića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kamerni teatar 55 večeras je ugostio popularnog novinara Aleksandra Stankovića, voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, najprovokativnijeg političkog „talk-showa“ u Hrvatskoj, koji je sarajevskoj publici predstavio svoju knjigu „Sto faca i Aca“.

Nakon 14 godina uspješnog rada i gotovo 600 emisija iza sebe, Stanković je stavio na papir zanimljivosti koje su se dešavale prije emisije i poslije nje. Opisao je susrete s različitim gostima: političarima, glumcima, pjevačima, novinarima… među kojima su Emir Hadžihafizbegović, Abdulah Sidran, Emir Kusturica, Milka Babović, Mile Đukanović, Milorad Dodik…, koje je uobličio u formu kratkih priča. O većini ličnosti koje su gostovale u njegovoj emisiji pisao je pozitivno.

– Neke intervjue pamtim po dobru, neke po lošem. Trudio sam se da sve zaokružim na pristojan način, a ne da moja knjiga dođe kao osveta nekome. Moj poziv da gostuju u emisiji odbijali su mnogi, kao što je Rade Šerbedžija, Arsen Dedić. Đorđe Balašević, iako je obećao da će doći, nikada se nije javio. Sve u svemu to je stotinjak kratkih priča o ljudima koji su bili moji gosti. Tokom dugogodišnjeg rada stekao sam reputaciju fajtera i kada sam pokušao povući ručnu digla se frka da sam ostario, da više ne mogu raditi svoj posao. Osobno ne uživam u tome, mene Stanković nervira kada vrijeđa sve te ljude. Ali, teško je ne isprovocirati političare koji te lažu u oči – između ostalog ispričao je Stanković, koji je pročitao nekoliko priča iz svoje knjige.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali brojni gosti među kojima je bio i član predsjedništva Željko Komšić. Moderator večeri bio je poznati glumac i dugogodišnji prijatelj Aleksandra Stankovića, Emir Hadžihafizbegović.

(VisokoIN/Avaz)

Više vijesti