U Sarajevu uspješno završen Evropa kup za juniore, počeo EJU trening kamp

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Proteklog vikenda u dvorani KSC Ilidža održan je prvi Evropski judo kup za juniore i juniorke “Sarajevo 2018”, na kojem je učestvovalo više od 270 takmičara i takmičarki iz 16 zemalja.

U veoma jakoj konkurenciji Bosna i Hercegovina je osvojila dvije medalje. U kategoriji više od 100 kg srebreno odličje izborio je Vasilije Vujičić, dok je Toni Miletić u kategoiji do 90 kg osvojio bronzu.

Nakon uspješno završenog Evropa kupa, danas je u Sarajevo počeo trening kamp Evropske judo unije (EJU).

Na kampu učestvuje 150 takmičara i takmičarki među koji su osvajači olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja Ilias Iliadis (Grč), Nikola Gušić (CG) te Larisa Cerić, Harun Sadiković, Aleksandra Samardžić, Toni Miletić, Petar Zadro i drugi mladi sportisti čije vrijeme tek dolazi, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Trening kamp, koji se završava 28. marta, vode mladi treneri Jasenko Delić, Admir Vražalica, Željko Šiljegović uz nazočnost terenera austrijske reprezentacije, velikog prijatelja JSBiH, evropskog prvaka i osvajača olimpijske i svjetske medalje za Njemačku Marka Spitke.

Judo savez BiH u narednom periodu, pored učešća na takmičenjima, očekuje organizacija Evropa kupa za seniore i seniorke u Sarajevu, Balkanskog prvenstva za kadete i kadetkinje u Banjoj Luci i Evropsko prvenstvo za kadete i kadetkinje u Sarajevu.TOP VIJESTI

Više vijesti