-0.5 C
Visoko
18. Januara 2022.

U SDP-u niko ne zna za ostavku Komšića

Hrvatski član Predsjedništva BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Željko Komšić danas je iznenada zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da bude brisan iz evidencije članstva u SDP-u, čime kako je, naveo, prestaje i formalno biti član SDP BiH.

Ovu informaciju objavila je danas popodne Federalna novinska agencija (FENA), ali ju do sada nikao nije želio potvrditi.

Portparol SDP-a Damir Mašić izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da je ovakav Komšićev potez veliko iznenađenje za sve u SDP-u i da će se o cijelom slučaju raspravljati na sjednici Predsjedništva SDP-a koja počinje sutra u 14 sati.

Nije želio potvrditi, niti demantirati navode da Komšić napušta SDP. U SDP-u, veli, nisu očekivali ovakav potez.

Potpredsjednica SDP-a Mira Ljubijankić kazala je da je vidjela informaciju o Komšićevoj ostavci u medijima, ali da o tome ništa ne zna.

“Ne bih ništa komentirala dok me moj drug Željko, koga ja obožavam i u koga se svi mi zaklinjemo, ne pogleda u oči i kaže da je to to. Nemam informacija da se to desilo. Sa Željkom nisam razgovarala, nedostupan je na telefon… Ne mogu to ni zamisliti”, izjavila je Ljubijankić.

Potpredsjednik Damir Hadžić izjavio je za AA da je dobio informacije o ostavci, ali da ne zna da li je Komšić, zaista, tačno.

Željko Komšić je tražio na sjednici Predsjedništva SDP-a u subotu da se odustane od sporazuma sa HDZ-om BiH o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u Strassbourgu u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

Prije samog Komšićevog izlaska sa sjednice Lagumdžija ga je, navodno, pokušao izdvojiti da razgovaraju u četiri oka. Nakon napuštanja sjednice Komšić je rekao da se nada i da želi da sporazum sa HDZ-om ne bude rješenje za buduće ustavne promjene u BiH.

(VisokoIN/Anadolija)

Vezani članci

Admir Babić (SDP): Koliko je Gradska uprava u zadnje tri godine pomogla nabavku udžbenika

VISOKOIN.COM

SDA: Niškić mora objasniti zašto je SDP prao novac preko sumnjivih firmi

VISOKOIN.COM

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Unesite komentar