U Skoplju sahranjene žrtve peterostrukog ubistva

Četvorica mladića i 45-godišnji muškarac, ubijeni u četvrtak kod Skoplja, danas su sahranjeni, a autopsija i dosadašnja istraga pokazali su da je za ubistvo odgovorno više izvršilaca, javio je Tanjug.

Na osnovu autopsije zaključeno je da je na žrtve pucano iz neposredne blizine, iz tri tipa oružja. Na informativni razgovor dosad je pozvano oko 50 osoba, a ministrica unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska rekla je da se identitet ubica još ne može utvrditi i apelirala na uzdržanost i prestanak špekulacija o njihovoj etničkoj pripadnosti. Zvanični rezultati istrage očekuju se u utorak.

Žrtve ubistva Aleksandar Nakevski, Filip Slavkovski, Cvetančo Acevski i Kiro Tričkovski, od kojih je najmlađi imao 18, a najstariji 20 godina, sahranjeni su na groblju u naselju Radišani i u skopskoj opštini Butel. Peta žrtva Borče Stefkovski, građevinski radnik i otac dvoje djece, sahranjen je na groblju u selu Creševo.

U naselju Radišani je mirno, na ulazu su postavljenje slike ubijenih, ali su mještani uklonili barikade da bi što više ljudi moglo da dođe na sahranu.

Danas je u opštini Butel proglašen dan žalosti.

(VisokoIN/Fena)