da block

U susret jedanaestom Lino Festu

da block

„Lino Fest“ koji je već postao tradicionalna manifestacija druženja i povezivanja djece iz cijele regije i ove godine održat će se u Sarajevu u Bosanskom kulturnom centru 25. svibnja s početkom od 18.00 sati.

U želji i nastojanju da se djeci približi ljepota knjige i čitanja poezije, tema Lino Festa 2013 je “Djeco, čitajmo pjesnike”. Program će vodit glumica Minka Muftić, glumac Miki Trifunov i direktor festivala, profesor Besim Spahić.

“S obzirom na značaj koji dječija poezija može doprinijeti razvoju djece i podstaći ih na njegovanje vrijednosti i ljepote ove umjetnosti, vjerujemo da je ovogodišnja tema zaista dobar izbor. Želimo djecu upoznati sa djelima najpoznatijih dječijih pjesnika sa ovih prostora, ali i dati doprinos i podršku u očuvanju najljepših djela dječije poezije. Kao i prošlih godina s velikim zadovoljstvom ugostit ćemo učesnike iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore“ istakao je Besim Spahić, direktor Festivala.

U takmičarskom dijelu mališani, učesnici Festivala, interpretirat će nove autorske skladbe eminentnih autora, a najbolji izvođači i autori bit će nagrađeni kao i prošlih godina. Plesnu koreografiju za baletnu skupinu „Libertas“, na uglazbljene pjesme dječjih pjesnika, radit će balerina Dajana Popović.

Jedanesti Lino Fest organizira udruga Libertas uz podršku Podravke BiH.

“Izuzetno smo sretni da je Lino Fest postao prepoznatljiv po pozitivnoj energiji, njegovanju glazbenog odgoja i izražaja djeteta, a posebice što predstavlja simbol zbližavanja djece iz cijele regije. Sigurni smo da će kao i prethodnih godina i sudionicii i gledatelji uživati u cjelokupnom programu Festivala, ali i nezaobilaznom druženju sa LINO medvjedićem. Podravka BiH uvijek s radošću dočekuje ovaj projekat, na koji smo zaista ponosni”, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Prodaja ulaznica započet će 18.05. na blagajni Bosanskog kulturnog centra Sarajevo.

(VisokoIN)