U Tomislavgradu svečano otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.

Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu: “Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska”.

Uime obitelji Tuđman spomenik je otkrio dr. Miroslav Tuđman, a uime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Svečanom otkrivanju spomenika nazočili su dr. Ivić Pašalić, ravnatelj zaklade “Dr. Franjo Nevistić”, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjedatelj Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi Hercegbosanske županije, Stipan Šarac i Petar Galić.

– Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod – navodi se u priopćenju.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, zaklada “Dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.

Vezani članci

Odrastanjem uz kućne ljubimce djeca postaju aktivnija i manje sklona alergijama

VISOKOIN.COM

Dodik: Ako se ne vratimo na izvorni Dejton, za šest mjeseci proglašavamo nezavisnost RS

VISOKOIN.COM

Detalji zločina u Zagrebu: Djeci dao koktel tableta, ugušio ih te oko njih poredao igračke

VISOKOIN.COM

Vlada KS: Softverska fiskalizacija mnogo bolje rješenje

Visokoin.com

Članovi mafijaške porodice koja je harala Rimom osuđeni na 400 godina robije

VISOKOIN.COM

Ustaša u prahu

Visokoin.com