U Visokom jučer zabilježen hakerski napad

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 19.10.2018. godine:

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Oštećenje kompjuterskih podataka i programa ( Član 393. KZ FBIH).
2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici su kontrolisali 68 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 18 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje voziom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 9 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Više vijesti