U vodozaštitne zone odlagali otpad od kurbana

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iz preventivnih razloga, nakon praznika Kurban bajrama, KJKP “ViK” pojačao je kontrolu u područjima vodozaštitnih zona zbog mogućih pojava istresanja ostataka od pripreme kurbana na nepropisan način i na nepropisna mjesta.

Danas u 10:00 sati, dežurni radnik iz KJKP “ViK” Sarajevo, na objektu u Sokolović Koloniji je prijavio da je oko 15 metara od bunara SKB-5 odložen životinjski otpad (iznutrice i rogovi nakon klanja).

Nadležne službe KJKP “ViK” d.o.o Sarajevo su odmah pristupile hitnom uklanjanju otpada i dezinfekciji zemljišta nakon uklanjanja otpada.

Pored navedenog, u toku dana je primijećena još jedna osoba prilikom istresanja kolica punih životinjskih iznutrica na udaljenosti oko 150 metara od bunara SKB-5.

Uposlenici ViK-a su zaustavili osobu i natjerali ga da vrati otpad u kolica i odmah pozvali pripadnike MUP-a koji su izvršili uviđaj na terenu, legitimisali osobu koja je istresala otpad i sačinili zapisnik.

O ovim dešavanjima je odmah telefonskim putem obaviještena i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Također, iz ViK-a apeluju na sve građane Kantona Sarajevo da na propisan način odlažu otpad, a nikako u vodozaštitnim zonama.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.