U zadnji trenutak opet odgođen skok s ruba svemira, Felix vidno razočaran

Austrijski pustolov Felix Baumgartner bio je spreman za povijesni skok s ruba svemira, ali je u posljednji trenutak ponovno morao odgoditi tu avanturu, zbog izrazito jakih udara vjetra u Roswellu.

Nakon višekratnih odgoda zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, napokon je trebala krenuti povijesna avantura Austrijanca Felixa Baumgartnera. U pokušaju da vlastitim tijelom probije zvučni zid i sruši svjetski rekord u skoku slobodnim padom, Baumgartner je odlučio skočiti s ruba svemira. ‘Spreman sam za polazak’, izjavio je nakon što se smjestio u kapsulu.

No, u posljednji trenutak, samo nekoliko minuta prije nego što je trebao poletjeti u nebo na visinu od 36,5 kilometara, avantura je ponovno odgođena zbog iznimno jakih udara vjetra u Roswellu, gdje se čitav pokus odvija.. Skok je prvobitno bio planiran za jučer, a čini se da će novi pokušaj uslijediti sutra, pod uvjetom da se vrijeme smiluje.

Ovim skokom on je trebalo da postavi novi svjetski rekord u ekstremnim padobranskim skokovima, a usput i da dostigne nadzvučnu brzinu.

Baumgartner je trebao uzletjeti do stratosfere uz pomoć balona sa helijumom.

On je u subotu snimljen u Rozvelu, gdje je sa svojim timom obavio finalne pripreme nakon pet godina treninga i planiranja.

Pošto je još jednom prošao sve tehničke detalje, Felix Baumgartner je u svom specijalnom odjelu pod pritiskom, vrijednom 200.000 dolara, malo posjedio u zasebnoj prikolici, odsutnog izraza lica, prikupljajući duhovnu snagu za poduhvat koji mu predstoji.

Želja mu je da nadmaši rekord Joea Kittingera iz 1960. godine, koji je skočio sa visine od 31. kilometra. Kittingerova brzina od 988 kilometara na sat je bila blizu toga da bude brža od zvuka.

“Neustrašivi Felix” apsolutno vjeruje u uspjeh i tvrdi da se nikada ne bi ni odvažio da pokuša da nije tako, ali danas ipak nije skočio zbog jakih udara vjetra.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar