U “Želji” izmirene sve plate i kreditna dugovanja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

​Fudbalski klub Željezničar na putu je stabilizacije svog poslovanja, istaknuto je na proširenoj sjednici Upravnog odbora, kojoj su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora, Skupštine, direktor kluba i šef struke Amar Osim.

fNapravljena je evaluacija do sada poduzetih aktivnosti, kao i buduće aktivnosti koje će doprinijeti jačanju u svim segmentima.

“Prema fudbalerima i administraciji izmirene su sve plate i doprinosi iz prethodnog perioda za oktobar, novembar i decembar. Upravni odbor otplatio je i prethodne zatečene kreditne linije, izvršio prve uplate po osnovu dugovanja za teren, te u potpunosti platio pripreme”, saopšteno je iz Željezničara.

Pokrenute su i aktivnosti u vezi sa završetkom radova i dobijanja neophodnih dozvola za istočnu tribinu, te prezentovane aktivnosti i potencijal u vezi s rješenjem fasade i izgleda sjeverne tribine stadiona.

“Posebno ističemo da je sve realizovano bez ijedne uplate po osnovu transfera, što dodatno ohrabruje i daje novu dimenziju očekivanja svih”, dodaju iz tima sa “Grbavice”.

Amar Osim napravio je osvrt na pripreme fudbalera u Međugorju i Antaliji, te ih ocijenio jako kvalitetnim i vjerovatno najboljim u posljednjih nekoliko godina. Istaknuo je značajan napredak u pristupu svih fudbalera i zahvalio Upravi na podršci koju stručni štab i ekipa imaju, te naglasio da se pozitivna energija osjeti i prenosi na sve.

Uprava posebno zahvaljuje navijačima i poziva ih da podrže sve zajedničke napore u nastavku sezone, kada “plavi” očekuju seriju dobrih rezultata i izlazak u evropska takmičenja.

Više vijesti