U Zemaljski muzej BiH stigli stručnjaci iz poznatog pariskog Louvrea

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Zemaljski muzej BiH danas je stigao tim stručnjaka iz pariskog muzeja Louvre koji će do 30. juna boraviti u bh. prijestolnici. Ova posjeta je prvi korak u razvijanju trajne saradnje između ovih dviju institucija.

– Prilikom trodnevne posjete, planiran je obilazak zbirki i stalnih postava Zemaljskog muzeja BiH, kao i obilazak, procjena stanja i upoznavanje sa radom u muzejskim depoima i dokumentaciji na Odjeljenjima za arheologiju, etnologiju, prirodne nauke, konzervaciju i biblioteke Zemaljskog muzeja BiH. Po završetku posjete, 30. juna u 10.45 sati u Botaničkom vrtu bit će održana konferencija za medije – istakli su iz Zemaljskog muzeja.

Muzej Louvre jedan je od najznačajnijih svjetskih muzeja sa više od 380.000 predmeta u izložbama i drugi je po redu najposjećeniji muzej u svijetu. U Louvreu su, na osam odjeljenja muzeja, izložene skulpture, umjetnička djela i slike, crteži i arheološki materijal. Muzej zapošljava 2.000 ljudi, a njihove plaće, održavanje izložbenih i prostora za pohranu materijala i rad, sigurnost zbirki i zgrada finansira vlada Republike Francuske.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.