Učenici Medrese “Osman ef. Redžović” osvojili drugo mjesto na takmičenju iz bosanskog jezika

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Medresa “Osman ef. Redžović” je 26. marta bila domaćin jedanaestog po redu takmičenja iz bosanskog jezika za učenike 4. razreda medresa. Na ovom takmičenju učestvovalo je šest bosanskohercegovačkih medresa, te medrese iz Novog Pazara i Podgorice.

Na samom početku, a poslije proučenog odlomka iz Kur'ana, profesorima i učenicima se obratio direktor Medrese, mr. Dženan Handžić.

Direktor je poselamio prisutne, zaželio im mnogo uspjeha na takmičenju, te pozvao Seid ef. Eminovića, šefa odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, da se obrati i ukratko nešto kaže o samom protokolu takmičenja.
Nakon urađenog testa učenici su otišli na zasluženi ručak a profesori pristupili pregledanju i ocjenjivanju testova po ranije utvrđenom ključu.

U ekipnom plasmanu, prvo mjesto je osvojila Medresa “Džemaludin ef. Čaušević” iz Cazina, drugo mjesto je pripalo Medresi domaćinu, a treće mjesto je osvojila Behram-begova Medresa iz Tuzle.
U pojedinačnoj konkurenciji, prva dva mjesta su osvojili učenici cazinske Medrese, Sumeja Veladžić i Halid Merdić, dok je treće mjesto pripalo Muhamedu Jelovcu, učeniku Karađoz-begove Medrese iz Mostara. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu za visočku Medresu su osvojili Latifa Beganović, Azra Burajić i Ammar Pašanbegović, predvođeni profesoricom Enesom Suljić.

Čestitamo!

Više vijesti