Učesnici građanskog marša za Halep posjetili i tunele na Ravnama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Građanski marš za Halep, mirovni marš i inicijativa za Siriju koja je okupila 30 osoba, 27 različitih nacionalnosti iz cijelog svijeta, a koji je ideja poljske novinarke Ane Albot (Anna Alboth) prolazi i kroz našu zemlju.

Učesnici marša su prolazak kroz Visoko iskoristili i za posjet prahistorijskom Podzemnom Labirintu Ravne, gdje su proveli dobar dio vremena u odmoru, ali i obilasku tunela i Arheološko – turističkog parka „Ravne 2“, te u upoznavanju sa radom Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Dragi gosti iz brojnih zemalja ostali su oduševljeni viđenim, a njihov dolazak na lokacije na kojima radi Fondacija je obradovao i sve članove Fondacije, koja kao i učesnici ovog marša na prvom mjestu ima za cilj iz Visokog poslati poruke ljubavi i pozitivnu energiju. Želeći mir, jedinstvo i nadu da će rat u Siriji stati, a prvenstveno sa ciljem da se evropska i svjetska javnost više uključe u rješavanje sukoba u Siriji karavana je napustila Visoko i nastavila svoj mirovni marš kroz našu zemlju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.