Učestale prijave prevara na Facebooku

Policijska uprava Bijeljina upozorava građane da su u posljednje vrijeme česte prijave krivičnog djela prevara putem društvenih mreža.

“Prisutne su pojave lažnih stranica na društvenoj mreži Facebook, kao što je lažna stranica ‘Tropic’ i ‘Bingo’ marketa koje oglašavaju lažne nagradne igre, a svi koji učestvuju u ovakvim nagradnim igrama ‘postanu dobitnici’, nakon čega vlasnici lažnih stranica traže da građani slikaju ličnu kartu i pošalju, te ostave podatke o svojoj adresi i broju telefona”, navedeno je u saopštenju bijeljinske Policijske uprave.

Navodi se da policija intenzivno radi na sprečavanju i rasvjetljavanju svih krivičnih djela za koje građani podnose prijave ili za koja saznaju po službenoj dužnosti.

“Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lakim zaradama novca i da što bolje zaštite svoje profile, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolje je da posjete zvanične sajtove firmi”, ističu iz Policijske uprave Bijeljina.

Iz bijeljinske Policijske uprave podsjećaju da, ukoliko građani budu predmet krivičnog djela prevare, to prijave u najbližu policijsku stanicu ili na besplatni broj 122.