UDIK: Zabrinuti smo zbog fašističkog ponašanja direktorice KCUS-a

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) osudilo je, ali i izrazilo duboku zabrinutost, povodom nemilog događaja na današnjoj press konferenciji menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kao i fašističkog ponašanja direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović.

“U Bosni i Hercegovini, ravnopravni jezici su: bosanski, srpski i hrvatski. Izetbegović je morala znati da se u KCUS liječe bolesnici svih naroda u Bosni i Hercegovini, te da je njeno ponašanje na press konfenciji ravno provincijalnom, ali i da pokazuje kakvo držanje imaju ljudi koji, nažalost, predstavljaju ovu ustanovu. Ovom prilikom pozivamo Sebiju Izetbegović da se izvini novinarki Al Jazeera-e, ali i građanima, jer ona tokom press konferencije nije predstavljala sebe i svoju porodicu, nego ustanovu u kojoj se liječe pacijenti ove države”, saopćeno je iz UDIK-a.

Naveli su da se pitaju da li Sebija Izetbegović ovakvim ponašanjem o(ne)mogućava svim građanima Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine, liječenje u ovoj instituciju ukoliko oni ne pripadaju vjeri, naciji ili ne govore jezikom koji štuje i govori Sebija Izetbegović.

“Ovim činom, svi građani ovoga grada, a koji se ne ponašaju u skladu sa kulturom palanke koju zagovora Sebija Izetbegović, nažalost nisu dobrodošli u ovaj grad, a još je žalosnije što se takve osobe nalaze na tako odgovornim pozicijama”, stoji na kraju saopćenja UDIK-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.