da block

Udruženje “Confero”: Press konferencija povodom Svjetskog dana pozorišta

da block

Danas je Gradskom kinu Visoko upriličena Press konferencija Udruženja “Confero”, povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta 27. marta, a koji će biti obilježen na jedinstven način za cijelu BiH u općini Visoko u okviru projekta udruženja “Svi u pozorište” (SUP), a koji se odvija pod motom ARS IN MEDIA RES (bar na jedan dan).

“Projekat SUP-Svi u pozorište planiran je kao cjelodnevni program, koji će početi 5 do 12, a završiti navečer u 21h. Jedan od ciljeva projekta jeste socijalno i kulturno-umjetničko uzdizanje mladih ljudi na području općine Visoko. 5 do 12, planiranim aktivnostima projekta, počet ćemo uličnim performansom sa vijećima učenika četiri srednje škole sa područja općine Visoko, a to su Medresa “Osman ef. Redžović”, Franjevačka klasična gimnazija, Gimnazija “Visoko” i MSŠ “Hazim Šabanović”.

confero_press

Krenut ćemo svi zajedno, upaliti četiri baklje ispred kulturnih institucija, tačnije ispred Glarije “Likum ‘76”, Gradske biblioteke, Zavičajnog muzeja, te ispred Gradskog kina Visoko.Nakon toga slijedi ulični performans, a riječ je o plesu koji će izvesti učesnici samog programa”, istakao je Adnan Mević, član Udruženja “Confero”.

Isti dan, dakle 27. marta, sa početkom u 14h u Galeriji “Likum ’76” bit će upriličena javna diskusija “Kultura i mi”. U večernjim satima pogledajte i samostalnu predstavu “Pamela, mrzim te”, Farisa Pinje, člana Udruženja Confero.

(VisokoIN)