Udruženje za borbu protiv ovisnosti “Put života-Put Feniksa”: Počela sa radom terapijska zajednica

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Trnovcima kod Kaknja počela je sa radom terapijska zajednica koju je pokrenulo Udruženje za borbu protiv ovisnosti “Put života-Put Feniksa” iz Zenice. U.G. “Put života-Put Feniksa” je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja je osnovana 29. 01. 2014. godine u Zenici. Udruženje ima za cilj rješavanje problema ovisnosti. S tim u vezi, u realizaciji projekta osnivanja zajednice na području Općine Kakanj, mjesto Trnovci, zajednica je krenula sa radom 15. 09. 2014. godine, što je bilo u velikoj mjeri medijski popraćeno. Kapacitet terapijske zajednice bi mogao biti i do 30 osoba, sa mogućnošću proširenja.

Ohrabreni smo krenuli u ovaj društveno odgovoran projekat i sigurni smo da ćemo u tome ustrajati. Ustrajnost znači razlikovati se od ljudi koji lahko odustaju i posustaju, izdrzljivošću pokazati i dokazati svoju snagu i veličinu, a prije svega svoju vjeru i ljubav, ukratko-boriti se za svoj cilj.

Pri tome, izuzetno cijenimo svakoga ko će nam pomoći u realizaciji ovog projekta. Već smo ozvaničili ugovor između kantonalnog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, JU Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti i nas. U budućnosti očekujemo podršku i saradnju sa općinama Zeničko-dobojskog kantona ( Kakanj, Zenica, Visoko, Breza, Vareš, Tešanj, Maglaj ). Nadamo se i podršci drugih vladinih i nevladinih organizacija, udruženja, privrednika i naravno medija.

Za sve dodatne informacije ( savjeti i pitanja) i druge eventualne vidove suradnje i pomoći koju ste u prilici pružiti, stojimo na raspolaganju.

E-mail: ug-putzivota-putfeniksa@hotmail.com
Telefon: 062 454 748 ( kontakt osoba Almir Mehanović, predsjednik UG Put života-Put Feniksa)
Broj žiro računa: 134-010-00003723-09 IK banka dd Zenica

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.