UG “Maštalica” Visoko: LOGOPED za rehabilitaciju govora djece i odraslih

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje “Maštalica” je osnovano početkom 2017. godine nakon jasno uviđene potrebe za formiranjem jednog takvog udruženja na području grada Visoko, kao i šire okoline. Ciljevi Udruženja su unaprijeđenje kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju kroz terapeutski rad stručnih lica i to diplomiranog logopeda – surdoaudiologa i diplomiranog edukatora – rehabilitatora, osoba s višegodišnjim iskustvom u radu s osobama s posebnim potrebama.

Plan Udruženja će biti i omogućivanje pomoći stručnjaka iz drugih srodnih oblasti, kao i učešće volontera. Udruženje će svoje kapacitete takođe staviti na raspolaganje i osobama bez teškoća u razvoju, kao i odraslim osobama, a kojima je prema procjeni same osobe ili stručnjaka potreban određeni vid stručne pomoći iz oblasti rehabilitacije govora i sluha, odnosno tretman logopeda, ili iz oblasti specijalne edukacije i rehabilitacije, odnosno tretman edukatora – rehabilitatora.

Osim toga, ciljevi obuhvataju i pružanje prilika za socijalizacijom i druženjem, kreativnim izražavanjem, okupacionom terapijom, zatim savjetovanje i edukacija roditelja, uključivanje u lokalnu zajednicu i saradnja sa svim drugim relevantnim organizacijama i stručnim službama, a sve sa krajnjim ciljem stvaranja najmanje restriktivne okoline, odnosne zajednice koja pruža jednake mogućnosti za sve i omogućava da dostigne maksimalni mogući stepen kapaciteta svakoj osobi pojedinačno.

INFO & KONTAKT:
TEL: 061/070-932
ADRESA: PC Vizija, treći sprat
WEB: www.mastalica.org

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.