Uhapšen dvojac koji je snimao intimne odnose pa od oštećene osobe tražili 100.000 KM

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode dvije osobe iz Novog Travnika inicijala A.R. (1993.) i A.D. (1994.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Ucjena” iz i “Neovlašteno optičko snimanje” iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Naime, A.R. i A.D. se sumnjiče da su u novembru 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru, a potom od decembra 2020. do januara 2021. godine oštećenu osobu ucijenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000 KM.

Nezvanično saznajemo da su oni snimili ovu osobu tokom intimnih odnosa.

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Vezani članci

Automobilom se zabio u baštu kafića, jedna osoba poginula

VISOKOIN.COM

Čerkez: Nikad bolje vijesti, mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera

Visokoin.com

Eurosong se ove godine vraća u ‘light’ verziji

Visokoin.com

LOST IN TRANSLATION Novi Zakon o javnim nabavka i zbog lošeg prevoda sa engleskog jezika

Visokoin.com

Gradonačelnici četiri najveća grada Hrvatske bit će poznati u 2. krugu izbora

Visokoin.com

Obustavljen saobraćaj na dionici Žepče – Maglaj zbog nesreće

VISOKOIN.COM