Uhapšen zbog posjedovanja droge u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na području ZDK javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 13.02.2018. godine, u 17,15 sati, na lokalnom putu u mjestu Buzić Mahala, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A14-T-523, kojim je upravljalo lice J.A., dok se u svojstvu suvozača nalazilo lice F.H., oba lica iz Visokog. Izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu pronađena je zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, nakon čega je lice F.H. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Izvršenom kontrolom takođe je utvrđeno, da je vozač J.A. višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju, te je od istog sporno vozilo oduzeto i izmješteno na službeni parking prostor gdje će biti predmet daljnjih provjera. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

(Visokoin.com / MUP ZDK)

Više vijesti