Uhapšena hrvatska županica Marina Lovrić Merzel

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sinoć oko 20 sati u svojoj kući kod Siska uhapšena je Sisačko-moslavačka županica i članica SDP-a Marina Lovrić Merzel koju se tereti za niz malverzacija u kojima je sudjelovala kao županica, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Uglednu članicu SDP-a Marinu Lovrić Merzel, javno je prije nekoliko mjeseci na javnoj televiziji prozvala zbog niza prijevara Jasmina Jovev, bivša službenica i saradnica županice.

USKOK je nakon istrage sinoć oko 20 sati službeno uhapsio županicu Lovrić-Merzel nakon čega je uslijedilo šestosatno izuzimanje dokumenata i dokaza iz kuće u kojoj je županica uhapšena.

Tereti ju se za nekoliko afera u kojima je na štetu županije izvukla veće količine novca, prije svega prodajom javnih tvrtki i kupovinom poslovnog prostora po uvećanim cijenama, a zviždačica Jovev prozvala ju je i za niz zloupotrebe županijskog budžeta u privatne svrhe.

O hapšenju Marine Lovrić Merzel tokom dana oglasit će se i sam premijer Hrvatske Zoran Milanović prije odlaska iz zemlje na sastanak u Bruxelles.

(VisokoIN/AA)TOP VIJESTI

Više vijesti