Uhapšena vlasnica pasa koji su izujedali prolaznicu u Sarajevu

Fotografije krvave žene izazvale su mnogo reakcija na društvenim mrežama gdje su zabrinuti građani izrazili zabrinutost zbog nesavjesnog ponašanja vlasnika pasa

Jučer se u sarajevskoj ulici Kulovića dogodio napad pasa u kojem je povrijeđena prolaznica.

Fotografije krvave žene izazvale su mnogo reakcija na društvenim mrežama gdje su zabrinuti građani izrazili zabrinutost zbog nesavjesnog ponašanja vlasnika pasa.

Srećom, iako je na fotografijama bilo mnogo krvi, žrtvi napada konstatovane su lakše tjelesne povrede i zadržana je na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju , saopšteno je iz MUP-a KS.

Nakon napada vlasnica pasa je lišena slobode, stoji u saopštenju MUP-a:

Sinoć u 21,10 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice T.P.L., rođena 1967.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 327. stav 2. KZ F BiH (Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja). O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, stoji u saopćenju.

Unesite komentar