Uhapšeni imigranti iz Afganistana i Pakistana

Dvije osobe iz Afganistana i jedna iz Pakistana pronađene su sinoć u naselju Kozaruša kod Prijedora u kamionu makedonskih registarskih oznaka, nakon čega su privedena i predata inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH, izjavila je Srni portparol Službe Sanja Škuletić-Malagić.

“Ove osobe, koje kod sebe nisu imala nikavih dokumenta i za koje se osnovano sumnja da su ilegalni imigranti, primijećene su prilikom istovara kamiona u skladištu firme `Austronet`, čiji je vlasnik odmah pozvao policiju”, navela je Škuletić-Malagić.

Prema njenim riječima, oni su pokušali da pobjegnu iskakanjem sa kamiona, ali ih je policija odmah po pozivu privela i predala inspektorima Terenske kancelarije Službe za poslove sa strancima Banja Luka, koji su ih ispitali, nakon čega bi danas trebalo da budu prebačena u Imigracioni centar u Istočno Sarajevo.

“Najvjerovatnije, njihova želja bila je da se domognu neke od država EU, ali to ćemo ispitati naknadno, nakon čega slijedi redovna procedura njihovog vraćanja u matične zemlje”, rekla je portparol Službe za poslove sa strancima.

Ona je dodala da će prema zahtjevu Tužilaštva BiH biti saslušan i vozač kamiona u kojem su se krili imigranti, nakon čega će biti određen i njegov status, ako bude osumnjičen za krivično djelo krijumčarenja ljudi.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Pronađen kombi za kojim je policija tragala nakon dvostrukog ubistva u Zenici

VISOKOIN.COM

Tijela dvije sestre pronađena u stanu

VISOKOIN.COM

Unesite komentar