Uhapšeno pet dilera, pronađeni droga i oružje

Službenici Federalne uprave policije u saradnji sa policijom Republike Srpske od jutros, po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, provode veliku akciju hapšenja osumnjičenih za trgovinu narkoticima i oružjem na području Tuzle, Kladnja, Zvornika i Brčko distrikta. Do sada, u ovoj akciji, uhapšeno je pet osoba.

– Akcija je još uvijek u toku. Obavljaju se pretresi objekata i lica na 15 lokacija na području Tuzle, Kladnja, Zvornika i Brčko distrikta. Radi se o sumnji da su ove osobe pripadale organizovanoj kriminalnog grupi, bavile se neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga. Za sada je uhapšeno 5 osoba. Traga se za još nekim osobama – kazao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Tokom pretresa koji još traju, pronađena je droga i oružje. Navodno se ova grupa, pored trgovine drogom, sumnjiči i za šverc oružjem.

Nezvanično, na čelu ove kriminalne grupe se nalazi Mirsad Husić. On je prema policijskim informacijama već ranije dovođen u vezu sa trgovinom droge i švercom oružja.