UIO BIH: Prikupljeno 2,69 milijardi KM prihoda

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH je za pet mjeseci ove godine prikupila 2,69 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza ili za 145 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz UIO.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima koji su u prvih pet mjeseci ove godine iznosili 504 miliona KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima za posmatrani period iznosili su 2,185 milijardi KM.

Za finansiranje institucija BiH za pet mjeseci ove godine raspoređen je iznos od 306 miliona KM, Republici Srpskoj je doznačeno 610 miliona KM, Federaciji BiH /FBiH/ je raspoređeno 1,19 milijardi KM, a distriktu Brčko 66 miliona KM.

Pored raspoređenih prihoda, po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva Srpska je dobila dodatnih 19,5 miliona KM, FBiH 29,5 miliona KM, a distrikt Brčko milion maraka.

U maju je prikupljeno 577 miliona KM prihoda od indiretnih poreza.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.