Uklonjene barikade na Kosovu, ranjeni muškarac nije životno ugrožen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je akcija nije bila usmjerena protiv bilo koje nacionalnosti, već protiv kriminalaca koji su švercovali ilegalnu robu na teritoriji Kosova

Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na sjeveru Kosova, i dalje je na intenzivnoj njezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici – u teškom je stanju, ali van životne opasnosti, saznaje N1.
Kako javlja reporter N1, nakon jučerašnjih incidenata, u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno, a uklonjene su i barikade koje su bile postavljene na lokalnim putevima.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je akcija nije bila usmjerena protiv bilo koje nacionalnosti, već protiv kriminalaca koji su švercovali ilegalnu robu na teritoriji Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jučer u Raški da će Beograd pokušati da sačuva mir, poručujući Srbima sa Kosova da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ako krene nasilje.
Podsjetimo, do incidenata je došlo u Zvečanu i u Kosovskoj Mitrovici gdje je kosovska policija, kako je sapšteno, „sprovodila akciju protiv krijumčarenja robe“.

Vezani članci

Masovno odlaze ljekari: “Plate i uslovi su loši, mladi nemaju motiva”

VISOKOIN.COM

IN MEMORIAM: Ermin Korjenić Germa (1960-2021)

VISOKOIN.COM

Nova pravila za ulazak u Njemačku, tiču se i građana Bosne i Hercegovine

VISOKOIN.COM

Zbog ubistva porodice Đokić uhapšena još četiri muškarca, među njima i bivši policajac

VISOKOIN.COM

Američka vojska saopćila da je ubila vođu Al-Qaede na sjeverozapadu Sirije

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM