Ukoliko rukometaši BiH budu u baražu za SP igrat će protiv Norveške

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Zagrebu, koji je domaćin završnice EURO 2018. za rukometaše, danas je održan žrijeb parova baraža za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj.

U drugom “šeširu“ našla se i rukometna reprezentacija BiH, koja je saznala ime protivnika na putu ka SP, a to bi trebala biti selekcija Norveške.

Ipak, bh. rukometaši zbog otvorenog pravnog postupka u vezi sa slučajem Tomislava Nuića koji je u utakmici posljednjeg kola kvalifikacione grupe 6 protiv Švicarske igrao, a nije bio u zapisniku, još uvijek nisu zvanično učesnici baraža. S obzirom da se konačna odluka Evropske rukometne federacije (EHF) još uvijek čeka, u žrijebu u jednoj od kuglica bile su zajedno selekcije BiH i Švicarske.

Slična je situacija i sa prvim “šeširom“ u kojem su na jednoj od kuglica zajedno bila imena Španije i Švedske, ali ne zbog pravnog postupka, nego zbog činjenice da se još uvijek ne zna koja će od ove dvije reprezentacije biti bolje plasirana na EURO 2018. Naime, ona selekcija koja pobijedi u sutrašnjem finalu EP izborit će direktan plasman na SP, dok će drugoplasirana morati u baraž.

Utakmice baraža igrat će se u junu ove godine.

Više vijesti