Ukraden iz porodilišta u Srbiji: Saznali da im je sin živ kad je stigao poziv za vojsku!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn

Porodica Kapaš-Rajak je nakon 18 godina dobila saznanja da je njihov sin, za koga su im u porodilištu u Zrenjaninu u Srbiji rekli da je umro nakon rođenja, zapravo živ. Kada im je prije nekoliko nedjelja stigao poziv da se njihov sin javi u vojni odsjek radi upisivanja u vojnu evidenciju, porodica Kapaš-Rajak najprije je bila uvjerena da je riječ o grešci, jer njihov sin još nije punoljetan.

Šok je uslijedio kada su saznali da je poziv upućen starijem sinu, koji je umro odmah po rođenju, 31. decembra 1996. godine. Još više su bili šokirani kada su u Opštini u Zrenjaninu saznali da njihovo dijete, za koje su vjerovali da je mrtvo, posjeduje zvanična dokumenta, koja oni nikada nisu izrađivali.

“Izlazi uverenje da je državljanin Republike Srbije i izvod iz matične knjige rođenih. Kako je to moguće, ja ne znam stvarno“, navodi majka, Jolanka Kapaš.

Ona je 1996. godine rodila blizance, djevojčicu Draganu i dječaka Srđana koji su odmah smješteni u inkubatore. Za dječaka su joj rekli da je umro neposredno nakon rođenja. 18 godina kasnije, Jolanka se sjeća spleta čudnih okolnosti u porodilištu. O tome svjedoči i Vera Petrović, koja se tih dana takođe porodila u zrenjaninskom porodilištu.

“Vidim, sestra tamo, uzme dete u ruke, a samo njih dvoje su bili, i uzme dete u krilo i dete počne da plače. Kad je mene videla, pokrila mu je lice pelenom i krenula dole prema stepenicama i izašla napolje“, prepričava Petrovićeva.

Majka nestalog dječaka takođe se prisjetila događaja iz porodilišta.

“Kada sam otišla do sobe, Dragana je bila u inkubatoru, a ovaj mali nije. Ona narukvica je bila tamo u inkubatoru. Znači da odgovorno tvrdim da je bebu neko ukrao. Za 10-15 minuta se stvorila ta doktorka Tijana Đurić i obratila mi se ovim rečima – devojčica vam je dobro, mali vam je umro“, navodi Kapaš. Jolanka i njen suprug Dragan tvrde da u porodilištu nisu dobili ni umrlicu, niti bilo koji drugi dokaz da je njihovo dijete umrlo.

“Posle toga sam tražio da vidim leš, kako bih se uverio da li je umrlo ili nije, međutim oni mi nisu dozvolili da vidim“, ističe Rajak. Dragana Kapaš vjeruje da je njen brat živ i kaže da neće odustati od potrage za njim.

“Znači sada dok pričamo o njemu, ja imam bukvalno osećaj da je on živ“, kaže ona. Jolanka i Dragan, u međuvremenu su saznali i da njihov sin, navodno, živi u Njemačkoj.

Ovaj slučaj preuzelo je Tužilaštvo.

Ne Propustite
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.