da block

UNIQA Osiguranje zvanično osiguranje Igara

da block

Telecom Sportskih igara mladih. Učesnici najvećeg sportskog takmičenja u Bosni i Hercegovini za vrijeme finalnih takmičenja bit će osigurani u ovoj osiguravajućoj kući.

Ovom prilikom, predsjednik Igara Haris Deliahmetović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim partnerstvom: “UNIQA Osiguranje je jedna od vodećih osiguravajućih kompanija u BiH, a mi želimo najbolje za naše mališane, najbolje za Igre. Sretni smo jer ćemo sada bez brige uživati u sportskim takmičenjima, naši mališani će se u potpunosti posvetiti igri i u slučaju intervencija, nalazimo se u najboljim rukama“.

Regionalna takmičenja ovog ljeta počinju 23. juna u Konjicu, a do 12. avgusta, Igre će posjetiti ukupno 19 bh. gradova. Nakon toga slijedi veliko finale u Sarajevu, a zatim i Međunarodni dani Igara.

„UNIQA Osiguranje je kvalitet Sportskih igara mladih prepoznala i prošle godine, prve godine održavanja Igara u našoj zemlji. Zadovoljstvo nam je biti dijelom najljepše sportske priče, dijelom projekta od društvenog značaja kojim naše najmlađe upućujemo ka sportu, zdravom načinu života i druženju. UNIQA Osiguranje je kompanija koja brine o našim najmlađim sugrađanima“, istakla je direktorica UNIQA Osiguranja Senada Olević.

S obzirom da je rukomet sport koji UNIQA Osiguranje tradicionalno podržava, dok je i UNIQA Grupa jedan od sponzora rukometne Lige prvaka, ova osiguravajuća kuća će na poseban način podržati sve male rukometaše, učesnike Sportskih igara mladih.

BH Telecom Sportske igre mladih se već drugu godinu održavaju u Bosni i Hercegovini, a djeca se ovom prilikom mogu takmičiti u 10 sportova. Prošle godine Igre su okupile 11.000 dječaka i djevojčica, a za ovu godinu do sada je prijavljeno 14.500 mališana. Prijave traju još nekoliko dana, a Sportske igre mladih pozivaju svu djecu da se prijave i budu dio najljepše sportske priče!

(VisokoIN)