UNSA bogatiji za 81 doktora nauka i umjetnosti

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Promocija doktora nauka i umjetnosti bit će organizirana u četvrtak, 21. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo .

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademije promovirat će 81 kandidata i kandidatkinju na čast doktora nauka i umjetnosti. Promoviranim doktorima nauka diplome će biti uručene na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Univerzitet u Sarajevu organizira svečane promocije doktora nauka i umjetnosti dva puta godišnje – u šestom i 12. mjesecu u okviru ”Dana Univerziteta“.

Univerzitet u Sarajevu će promovirati 12 kandidata na čast doktora tehničkih nauka, 10 kandidata na čast doktora medicinskih nauka, po pet kandidata na čast doktora socioloških, zdravstvenih, historijskih i pravnih nauka, po četiri kandidata na čast doktora pedagoških i bioloških nauka, po tri kandidata na čast doktora ekonomskih, poljoprivrednih i hemijskih nauka, po dva kandidata na čast doktora književnohistorijskih, farmaceutskih, islamskih, književnih, odgojnih i veterinarskih nauka, po jednog kandidata na čast doktora žurnalističkih, političkih, komunikoloških, bibliotečkih, prehrambeno-tehnoloških, matematičkih, stomatoloških, biotehničkih i upravnih nauka, te jednog kandidata na čast doktora muzičkih umjetnosti, navodi se u saopćenju Univerziteta.

“Cjeloživotno učenje kao imperativ stručnog uspjeha u složenim društvenim okolnostima nema alternative. Zato nas svaki put iznova raduje promocija doktoranata, jer smo svjesni činjenice da su svojim znanjima i kompetencijama koje nesporno posjeduju naši doktoranti najpozvaniji da nas vode u budućnost”, kazao je rektor Rifat Škrijelj i naglasio da doktoranti Univerziteta u Sarajevu imaju ključnu ulogu u razvoju bosanskohercegovačke stvarnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.