UO RK”Bosna” smjenio trenera Sirću i kompletan stručni štab

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

akon što je jedna lijepa sportska priča koja je obećavala imala tužan kraj, stigla je i prva reakcija. Rukometaši Bosne su sa šampionskim ambicijama ušli u sezonu koja je na izmaku i nakon jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi su visočki rukometaši bili prvi na tabeli. Na kraju regularnog dijela prvenstva su bili drugi, ali su u play-offu potpuno neočekivano zapeli već na prvoj prepreci. Nakon poraza od Sloge u Doboju sa 31:28, uslijedila je prava katastrofa u Visokom i poraz sa čak 12 golova razlike (28:40). Tako je na veoma bolan način završena sezona od koje se puno očekivalo pa se s nestrpljenjem očekivala i prva reakcija čelnih ljudi kluba. Stigla je u vidu saopštenja koje vam prenosimo u cijelosti:

Na sjednici održanoj 27. maja 2019. godine Upravni odbor RK Bosna Visoko donio je odluku da se na osnovu neostvarenih ciljeva za sezonu 2018/19. zahvali na saradnji dosadašnjim trenerima Edhemu Sirći i Adisu Hadžiću.
S obzirom na sramotno ispadanje iz play-offa Premijer lige BiH Upravni odbor RK Bosna Visoko donio je odluku da će stručni štab i igrači snositi sankcije.

Ovaj Upravni odbor nastavlja svoju misiju rada u RK Bosna Visoko. U toku je priprema izvještajno-izborne skupštine, na kojoj ce doći i do promjena u upravljačkim strukturama kluba.

UO RK Bosna Visoko zahvaljuje se navijačima za svesrdnu podršku tokom cijele sezone i izvinjava se za katastrofalan rezultat u četvrtfinalu play-offa za šampiona Bosne i Hercegovine.

Do 15. juna ove godine UO RK Bosna Visoko imenovat će novog trenera i održati izvještajno-izbornu skupštin, a u narednim danima ćemo rješavati statuse igrača za narednu sezonu!

UO RK”Bosna” Visoko

Više vijesti